Unicorns herstellen zich onder het goedkeurend oog van Geraardsbergen

We beginnen met het goede nieuws: de Red Unicorns hebben zich hersteld van hun negatieve spiraal, en wonnen overtuigend de match van vandaag. Het was geen slimme zet van Macedonië om hun eerste bord thuis te laten, want daardoor hadden wij op elk bord een duidelijke overmacht (op papier, maar uiteindelijk ook op het bord). Morgen hebben we kans om op de nationale televisie te komen, want we spelen tegen Noorwegen 3, en de Noorse ploegen krijgen af en toe bezoek van een cameraploeg.

9. Ronde op 2014/08/11 om 14:00
Bo. 65

FYROM (MKD)

61

Belgium (BEL)

½ :3½
40.1 WFM Stojkovska, Monika WFM Goossens, Hanne 0 – 1
40.2 Bejatovic, Bojana WFM Morozova, Iuliia 0 – 1
40.3 Nikolovska, Dragana Barbier, Wiebke ½ – ½
40.4 Manova, Ivana Dierckens, Sarah 0 – 1
Vrouwenploeg

Ze zijn slechts met z’n vieren, maar ze lijken nog lang niet moe: de Red Unicorns hebben hun eindsprint goed ingezet.

Minder goed nieuws voor de mannen, die de elologica moesten respecteren. De eerste verliespartij van Tanguy is een feit, en ook Thibaut kon met zwart niet stunten tegen zijn veel sterkere tegenstander. Luc en Bart haalden wel remise tegen hun sterkere tegenstanders. Het is opvallend hoe Bart vaak the last Knight in the battlefield is; ook vandaag moest hij tot diep in het toreneindspel knokken (lees: letterlijk de laatste pion van het bord slaan) om de punten te delen. Morgen spelen de Belgen tegen Canada.

9. Ronde op 2014/08/11 om 14:00
Bo. 44

Belgium (BEL)

24

Croatia (CRO)

1 : 3
18.1 GM Winants, Luc GM Saric, Ivan ½ – ½
18.2 GM Michiels, Bart GM Stevic, Hrvoje ½ – ½
18.3 IM Ringoir, Tanguy GM Palac, Mladen 0 – 1
18.4 FM Vandenbussche, Thibaut GM Kozul, Zdenko 0 – 1
Bart Michiels, the last Knight standing

Bart Michiels, the last Knight standing

Af en toe wordt er geskypet met het thuisfront. Vandaag kregen we via die weg te horen dat de Belgische Olympiadeteams op groot scherm gevolgd worden op het Open tornooi van Geraardsbergen. De weergoden zijn ons goed gezind, want door de regen is het volgen van de Olympiade er de belangrijkste nevenactiviteit. Hier in Noorwegen is het trouwens wel mooi weer de laatste dagen; Stefan en Tanguy profiteerden hiervan om gisteren opnieuw de berg te beklimmen, deze keer met een werkelijk prachtig zicht. Hun enthousiasme zette ook de dames aan; er zijn plannen om morgenavond, de avond voor de tweede rustdag, ook nog eens de hoogte in te gaan.

3 gedachtes over “Unicorns herstellen zich onder het goedkeurend oog van Geraardsbergen

  1. Heb hier niets gelezen over de kandidaat meesteressen! Zowel Wiebke als Sarah staan in de lijst. Heb het vernoemd in clubblad artikel en op facebook. Groeten en nog veel successen.

    Like

    • Zowel Wiebke als Sarah kunnen inderdaad de titel van WCM aanvragen door hun resultaten hier, maar dat is helaas niet echt de meest interessante titel om voor je naam te hebben staan. Echt interessant was het pas geweest als we nog voor een WFM titel konden spelen (die krijg je hier als je 65% scoort). Helaas is 65% van 7,15/11, en de maximaal mogelijke score van onze dames is 7/11.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s